Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е ясно дали планираната среща

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е ясно дали планираната среща
Коментари Харесай

Тръмп: Не е ясно дали срещата с Ким Чен-ун ще се състои

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не е ясно дали планираната среща на високо ниво със севернокорейския водач Ким Чен-ун ще се състои и добави, че ще продължи да упорства на денуклеаризация на Корейския полуостров, макар опасността на Пхенян да се откаже от срещата, съобщи Ройтерс.

" Засега не е взето решение, не сме известени ", добави президентът на Съединени американски щати пред медиите в Овалния кабинет, преди среща с узбекистанския президент Шавкат Мирзийоев. " Не сме видели нищо, не сме чули нищо ", съобщи Тръмп.

Северна Корея сложи под подозрение срещата на високо ниво, планувана за 12 юни, заявявайки, че може да не взе участие, в случай че Вашингтон не се откаже от настояването си за едностранно нуклеарно разоръжаване, напомня Ройтерс. Отмяната на първата среща сред севернокорейски водач и настоящ президент на Съединени американски щати би била най-голямото дипломатическо достижение на Доналд Тръмп.

" Президентът е подготвен, в случай че срещата се състои ", съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс, написа Българска телеграфна агенция, представена от novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР